Bookstagram tipt – Het boekenatelier

Deze #bookstagramtipt geef ik het woord aan Kamelia. Je kent haar misschien als Het boekenatelier. Kamelia heeft een hele brede smaak qua boeken, dit maakt het extra leuk om haar Instagram/website te bekijken. Er komen met regelmaat ook wat onbekende auteurs voorbij, waardoor je kennis maakt met nieuwe auteurs. Vandaag heeft Kamelia een leuke boek gerelateerde top 5 geschreven. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Hee hallo! Ik ben Kamelia van Het boekenatelier en Jennifer heeft mij gevraagd om deze week mijn top vijf met jullie te delen. Ik schrijf al meer dan een jaar boekrecensies voor Chicklit en ik heb sinds december 2019 een eigen website en Bookstagram waar ik al mijn passies met elkaar kan combineren. Lezen, schrijven, fotograferen en social media, ik vind het heerlijk om ermee bezig te zijn! Ik heb de afgelopen maanden enorm veel leuke en lieve mensen mogen ontdekken, maar ook heel veel boeken van nieuwe (nog onbekende) auteurs.

Ik lees graag poëzie, romans, non-fictie en thrillers. En dan het liefst een debuut van een Nederlandse schrijver. De reden? Aan een eerste boek gaat heel veel vooraf. Maanden- misschien wel jarenlang- lopen schrijvers rond met een idee voordat ze het uitwerken. Ineens is dat idee geen idee meer, maar zijn het woorden op papier. Woorden die even later een boek vormen en die mensen gaan lezen. Opeens is dat idee in hun hoofd iets wat ze met heel veel mensen delen. Het is eng om dit met de buitenwereld te delen, omdat iedereen er nu een mening over heeft. En ik vind het ontzettend knap dat er zoveel mensen zijn die van hun dromen (en ideeën) werkelijkheid hebben gemaakt.

Juist omdat ik me kan voorstellen dat er zoveel aan dat eerste boek vooraf is gegaan, kan ik heel erg van deze boeken genieten. En daarnaast vind ik het leuk om boeken te ontdekken die nog niet zo veel mensen kennen. De afgelopen maanden heb ik al veel mooie boeken mogen ontdekken en ik deel dan ook met heel veel liefde mijn top 5 boeken, geschreven door Nederlandse auteurs. Want er zijn zoveel mooie boeken te vinden van Nederlandse bodem!

5. Dan niet – Margriet Veldhuis
Dan niet van Margriet Veldhuis is een ontroerend boek over de zoektocht naar verbinding en jezelf. In het boek lees je Johanna’s moeilijke relatie met haar moeder en de invloed die dit heeft op haar leven. Dan niet is met enorm veel enthousiasme en liefde geschreven en dit spat dan ook van de pagina’s af. Ik ben blij verrast en ik hoop dat er nog vele boeken van Margriet mogen volgen.

4. Monia Roos – Liefde of luchtkasteel?
Liefde of luchtkasteel van Monica Roos is een eigentijdse, opwindende een meeslepende kasteelroman. Het is niet alleen erotisch, maar het boek heeft ook een mooie verhaallijn waar het bij menig erotisch roman aan ontbreekt.

Monica Roos weet je met dit boek meerdere malen te verrassen. Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen bij een erotische roman, maar zet je doos met tissues maar vast klaar, want bij dit boek ga je het niet droog houden!

3. Nicoline Wisse Smit – Ik min je
Ik min je van Nicoline Wisse Smit is een liefdesrelaas met uit het leven gegrepen liefdesbrieven. Dit is voornamelijk omdat alle brieven met ontzettend veel gevoel geschreven zijn op een poëtische manier. De inhoud en het gevoel bij de brieven zijn ontzettend herkenbaar, het bijzondere is dat Nicoline Wisse Smit de juiste woorden heeft gevonden om dit te beschrijven. Ik hoop dat het boek je niet alleen weet te raken, maar dat het je ook inspireert om brieven te schrijven. Zodat jij op een dag ook andere mensen mag gaan raken met jouw brieven.

2. Emma Anna – duologie: kom naar huis & blijf bij mij
In Blijf bij mij gaat het verhaal van Hannah en Luc verder waarvan je in Kom naar huis het gevoel had dat het verhaal van deze twee nog niet voorbij was. Blijf bij mij is een aangrijpend verhaal dat gaat over onvoorwaardelijke liefde, huiselijk geweld, vervelende exen en weer durven houden van jezelf.

Het bijzondere aan de boeken van Emma Anna is dat ze allemaal een ‘diepere laag’ hebben en dat de schrijfster de gevoelens van haar personages over weet te brengen op de lezer. Iedere keer weer voel ik de liefde, heb ik een deuk gelegen van het lachen en heb ik tranen met tuiten gehuild. Een kleine tip: lees de boeken van Emma Anna op een vrije dag, want haar boeken laten je niet meer los.

1. Lotte van der Zwet – Woorden van Lotte
Woorden van Lotte is een dichtbundel vol met woorden die je diep weten te raken. Lotte weet goed het gevoel te beschrijven waardoor je het voor je ziet en je voor heel even in dat moment bent. Dat vind ik zo bijzonder… Je voelt de liefde, het geluk, verdriet, gemis, zorgen, strijd en pijn. Ik heb zelfs tranen gelaten. Voor even zat ik in mijn eigen bubbel in het gevoel. Lotte weet de woorden te vinden om het gevoel op een hele mooie manier op te schrijven. Woorden voor een gevoel dat wij niet eens kunnen beschrijven. Lotte is een echte woordenkunstenares. En dan te bedenken dat dit pas haar debuut is… Een enorme aanrader voor iedereen die van poëzie houdt of dit net pas ontdekt.

Dit was het dan, mijn tip vijf boeken, geschreven door (onbekende) Nederlandse schrijfsters. Wat vond ik dit leuk om te doen zeg! Hopelijk hebben jullie er ook van genoten en heb ik jullie mogen inspireren met nieuwe schrijvers. Heb je nog een leuke tip? Dan hoor ik die natuurlijk graag. Iedereen is welkom op mijn website of Instagram om gezellig over boeken te praten 😊.

Wil je graag meer lezen van Kamelia?
Klik hier voor haar website & hier voor haar Bookstagram.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s