Top 5 fantasy boeken

Fantasy is een genre dat ik steeds meer begin te waarderen. Daarom leek het mij leuk om vandaag mijn vijf favorieten te delen. Lees je mee?

  1. Twilight – Stephenie Meyer
   Deze boekenreeks heeft waarschijnlijk geen introductie meer nodig. Twilight is een van de series waar mijn liefde voor Young Adult mee is aangewakkerd. In Twilight volgen we hoofdpersonage Bella, ze wordt zonder dat ze het doorheeft hopeloos verliefd op een vampier. Dit zorgt (natuurlijk) voor het nodige gevaar.
  2. Stiefzus – Jennifer Donnelly
   Stiefzus is een super toffe hervertelling van het sprookje Assepoester. Dit boek laat je op een hele andere manier kennis maken met de “lelijke” stiefzussen. Het is geen zoetsappig verhaal, zoals het originele sprookje en juist hierom wist dit verhaal mij meer te raken.
   ➤ Meer lezen? Klik hier voor mijn recensie.
  3. Adder – Bex Hogan
   In Adder waan je jezelf in een wereld vol piraten. Bex Hogan heeft een beeldende manier van schrijven waardoor je vol verbazing én op het puntje van je stoel blijft doorlezen. Bovendien zit Adder boordevol met actie!
   ➤ Meer lezen? Klik hier voor mijn recensie.
  4. Heks & Jager – Shelby Mahurin
   Heks & Jager is spannend, heeft onverwachte wendingen en de hoofdpersonages hebben een geweldige chemie. Absoluut een aanrader als je houdt van enemies to lovers verhalen.
   ➤ Meer lezen? Klik hier voor mijn recensie.
  5. Ash Princess – Laura Sebastian
   Sommige mensen zullen de opbouw van het verhaal wat langzaam vinden, maar ik had hier geen moeite mee. Door deze opbouw voelde ik juist duidelijk de tweestrijd van Theodosia. Ash Princess is een spannend verhaal, met een toffe plot twist en een killing cliffhanger.
   ➤ Meer lezen? Klik hier voor mijn recensie.

Wat is jouw favoriete fantasy boek?
➤ Ben je opzoek naar nog meer boekentips? Deze vind je hier.

 

12 gedachtes over “Top 5 fantasy boeken

 1. Ik heb alleen Heks&Jager gelezen, en Twilight toen het net uitkwam. Hels&Jager vond ik jammer genoeg een beetje teleurstellend! Ik vond het magisch systeem zo interessant, maar wilde er meer van!

  Enorm leuke post wel! Ik houd zelf echt van fantasy en ben benieuwd wat je nog allemaal gaat lezen! 😁

  Like

  • Wat jammer om te lezen dat je Heks & Jager een teleurstelling vond! Dat is het nadeel als een boek een “hype” wordt. Het zorgt soms voor té hoge verwachtingen.

   En dankjewel! Heb jij misschien nog wat fantasy tips voor mij die ik absoluut een kans moet geven? 🙂

   Like

   • Ja, ik denk dat de hype mij echt te veel heeft beïnvloedt. Ik ben wel benieuwd voor het vervolg, om te zien hoe het alles aanpakt!

    Ik had al Facebook al gezegd dat ik Howl’s Moving Castle wel leuk vond. Dat is echt een leuk book en heel snel om door te gaan! Verder vind ik de Elfhame serie van Holly Black ook iets hebben (boek 2 vond ik wat minder maar in het geheel heel leuk). En ik las onlangs The Shadows Between Us, wat ik een creatieve YA fantasy vond! En dan vind ik Six of Crows, Ninth House ook super leuk. Ninth House is wel een adult, weet niet of je dat wil lezen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s