Let it snow – Boek vs. Film

Jullie hebben kunnen lezen dat ik heel enthousiast ben over het boek Let it snow, maar wat vond ik van de Netflix verfilming? Vandaag vertel ik jullie mijn mening.

Waar gaat de film Let it snow over?
Een sneeuwstorm treft op kerstavond een klein stadje, met de nodige gevolgen voor de vriendschappen, het liefdesleven en de toekomst van een groep scholieren.

De hoofdpersonages
Het verhaal van Julie is in de film mijn favoriet. Haar moeder is ernstig ziek en hierdoor wordt ze gedwongen een lastige keuze te maken. Als ze per ongeluk de beroemde Stuart tegen het lijf loopt worden allebei hun levens op de kop gezet.

Tobin is hopeloos verliefd op Angie, zijn beste vriendin. Maar hoe maakt hij indruk op haar als ze alleen maar oog heeft voor JP?

Addie heeft een relatie met Jeb, maar wil het liefst elke seconde van de dag weten wat hij aan het doen is. In de film had ik het idee, dat de aandacht meer uitging naar Addie’s beste vriendin Dorrie dan naar Addie zelf. Dit vond ik best jammer aangezien Addie’s personage mij in het boek compleet wist te verrassen. Dorrie is hopeloos verliefd op een knappe cheerleader. Is dit wederzijds of wordt ze aan het lijntje gehouden?

Boek vs. Film
Direct na het lezen van het boek heb ik de film aangezet. Ik was namelijk ontzettend benieuwd of de verfilming net zo leuk zou zijn als het boek. Laat ik gelijk met de deur in huis vallen, de film was in het begin echt even wennen. Ik hoor jullie nu denken: ‘Wennen? Is de film dan zo slecht?’. Het wennen komt vooral omdat de verhaallijnen in de film totaal anders zijn dan in het boek. Het einde is een van de weinige overeenkomsten met het originele verhaal. Let it snow is absoluut een vermakelijke kerstfilm, maar totaal niet te vergelijken met het boek. Als ik moet kiezen tussen de film of het boek dan kies ik zonder enige twijfel voor het boek.

Conclusie
Mocht je het boek niet gelezen hebben en wil je toch graag de film zien? Dan ben je waarschijnlijk minder bevooroordeeld dan ik. Als je het boek hebt gelezen dan ga je onbewust toch vergelijken. Laat je dus niet afschrikken door mijn kritische blik. Want Let it snow is een heerlijke film om te kijken in aanloop naar de kerst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s