Filmrecensie: Gemini Man

Screenshot_20191009-201337__01.jpg

Afgelopen dinsdag vond de première van Gemini Man plaats. Ik reisde af naar Utrecht om de première bij te wonen. Benieuwd wat ik van de film vond? Ik vertel het jullie vandaag!

Waar gaat Gemini Man over?
Gemini Man is een nieuwe actiethriller met Will Smith in de rol van huurmoordenaar Henry Brogan. Hij wordt opeens zelf het doelwit als hij achtervolgd wordt door een mysterieuze jongere concurrent die zijn acties telkens lijkt te kunnen voorspellen.

Wat vond ik van Gemini Man?
De film Gemini Man begint vrijwel direct. Er is geen sprake van een hele lange opbouw waardoor je uren moet wachten op een beetje actie. Vanaf het begin zit er actie in en dat betekend dat je als kijker meteen geboeid bent.

Huurmoordenaar Henry Borgen (Will Smith) wil na zijn laatste opdracht met pensioen. Lang kan hij niet genieten van de rust want zijn oude baas Clan Verfris (Clive Owen) wil hem vermoorden. Samen met geheim agent Danny (Mary Elizabeth Wijnstad) slaat Borgen op de vlucht.

De 51-jarige Henry Borgen wordt op de hielen gezeten door zijn 23-jarige kloon Junior en wat is dit super vet gemaakt! Junior wordt gespeeld door een digitaal verjongde Will Smith. Ook is het een 3D+ film, dit houdt in dat de film super scherp is. Dit komt omdat de actiefilm is opgenomen met 60 in plaats van 24 frames per seconde waardoor je als bioscoopbezoeker zelf midden in de actie zit. Vooral bij de actiescènes weet je niet waar je kijken moet, omdat alles zo scherp en snel in beeld wordt gebracht. Als je denkt dat de film bijna is afgelopen komt er nog een super vette actiescène waarbij je op het puntje van je stoel zit!

Ik vind het altijd belangrijk dat acteurs een goede chemie hebben, waardoor het kijken naar de film aangenaam is. Dit is absoluut het geval bij Will Smith en Mary Elizabeth Wijnstad. Als je de film Gemini Man wil zien is het absoluut aan te raden om deze te kijken in de bioscoop, omdat Gemini Man in 3D+ geweldig tot zijn recht komt. Vooral de goede actiescènes inclusief snelle motoren en wapens zijn geweldig om te zien.

Gemini Man draait vanaf vandaag in de bioscoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s