YA Standalone – Top 5

Vandaag even iets anders dan een recensie. Het leek me namelijk erg leuk om jullie via mijn blog leestips te geven. Ik wil zo nu en dan een top 5 van verschillende genres met jullie delen. Vandaag deel ik mijn top 5 YA standalones in willekeurige volgorde met jullie. Lees je mee?

Een boek wat mij erg heeft verrast is Clean. Ik keek ontzettend uit naar dit boek, maar telkens als ik mijn enthousiasme deelde hoorde ik juist van mensen dat dit boek hun helemaal niks leek vanwege het thema. Het boek heeft een serieus thema, toch wist schrijfster Juno Dawson mij te verrassen met de dosis humor die ze verwerkt heeft in het boek. Ik heb namelijk ontzettend gelachen! Clean is momenteel één van mijn lievelingsboeken.

Ik schreef eerder een recensie over Clean die kun je lezen als je hier klikt.

Samenvatting:
Als socialite Lexi Volkov bijna bezwijkt aan een overdosis, denkt ze haar absolute dieptepunt bereikt te hebben. Maar dat ziet ze verkeerd. Dat dieptepunt komt pas bij de gedwongen opname in een exclusieve afkickkliniek. Hier leert Lexi weer uit het diepe dal omhoog te klimmen, samen met haar medepatiënten, waaronder de geheimzinnige Brady. Terwijl ze haar demonen onder ogen ziet, komt Lexi tot het besef dat liefde misschien wel de krachtigste drug is van allemaal…

Mijn naam is Jess Cooper en ik leef nog heeft ontzettend veel indruk op mij gemaakt. Wat een prachtig boek! Het boek sprak mij onmiddellijk aan, maar ik had niet verwacht dat het boek mij zo zou raken. Ik kon gewoonweg niet stoppen met lezen.

Mijn recensie van Mijn naam is Jess Cooper en ik leef nog kun je hier lezen.

Samenvatting:
– Zoek beschutting 
– Zoek water 
– Maak vuur 
– NEEM WRAAK 
Dit verhaal kent twee beginpunten. Een daarvan is op een landingsbaan in Alaska. Het andere is aan de oever van een meer, waar de regen als mist op me neerdaalt, terwijl de houten resten van de hut nog nasmeulen. Ik zal je beide versies vertellen: wat er gebeurde voordat mijn vader stierf, en wat er daarna gebeurde. En als ik daarmee klaar ben, of te zwak ben om nog door te schrijven, dan zal ik dit notitieboek achterlaten op de plek waar de hut heeft gestaan. Mocht iemand ons, of mij, ooit komen zoeken, wie weet vinden ze mijn verhaal.

Soms lees je een boek waarvan je in het begin niet weet of het wel jouw ding is. Al die mooie vreemden was zo’n boek voor mij. Toch kreeg ik al snel de smaak te pakken. Wat een boek! Ook dit boek kon ik maar lastig wegleggen. Tevens was dit het debuut van schrijfster Elizabeth Klehfoth dat beloofd wat voor de toekomst!

Mijn recensie lees je hier.

Samenvatting:
Op een prachtige zomerdag in 2007 verdwijnt Grace, de mooie, jonge vrouw van zakenman Alistair Calloway en moeder van Charlie…
 Tien jaar later heeft de zeventienjarige Charlie nog altijd geen antwoord op de vraag wat er precies met haar moeder gebeurd is. Inmiddels zit ze op een prestigieuze school in New England en heeft ze zich volledig in het kostschoolleven gestort. Daarbij hoort ook het lidmaatmaatschap van de A’s, een geheim genootschap van medescholieren. Om door de A’s geaccepteerd te worden moet ze een aantal riskante opdrachten uitvoeren, die ervoor kunnen zorgen dat ze haar vrienden kwijtraakt en van school wordt gestuurd.

In eerste instantie dacht ik dat Vijf stappen van jou alleen een film zou worden. Toen ik erachter kwam dat er ook een boek van uitkwam moest ik deze lezen. Ik wist eigenlijk weinig over CF (taaislijmziekte) en daar bracht dit boek verandering in. Je leeft vanaf de eerste bladzijde met de hoofdpersonages mee.

Mijn recensie lees je hier. Mocht je het boek toch niet willen lezen, dan moet (ja moet! 😉) je absoluut de film een kans geven (mét zakdoekjes).

Samenvatting:
Stella Grant houdt ervan om controle te hebben. Om haar taaislijmziekte te beheersen en de mogelijkheid van longtransplantatie te behouden, moet Stella zes stappen afstand houden met alles en iedereen. Het enige waar Will Newman controle over wil hebben, is het verlaten van het ziekenhuis. Binnenkort wordt hij achttien en kan hij alle apparaten loskoppelen en de wereld zien.Will is precies waar Stella van weg moet blijven. Als hij alleen al op haar ademt, zou ze haar plek op de transplantatielijst kwijt kunnen raken. Een van hen zou zelfs kunnen sterven. Afstand: zes stappen. Geen uitzonderingen. Maar plotseling voelt zes stappen niet aan als veiligheid. Het voelt als een straf. 

Wat als ze een klein stukje van de ruimte konden stelen die hun kapotte longen van hen hebben gestolen? Zou vijf stappen uit elkaar echt zo gevaarlijk zijn als het ervoor zorgt dat hun hart stopt met breken?

Vertel me drie dingen las ik vorig jaar zomer. Op aanraden van een vriendin (thanks Dionne!) Ik leende hem bij de bibliotheek, maar als ik de kans krijg wil ik dit boek graag nog een keer toevoegen aan mijn boekenkast. Het boek deed me een beetje denken aan Love, Simon.

Mijn recensie lees je hier.

Samenvatting:
Jessie is verhuisd en alles voelt verkeerd: haar nieuwe kakschool, haar nieuwe huis, haar nieuwe stiefmoeder en haar arrogante stiefbroer. En ze mist haar overleden moeder.

Dan krijgt Jessie een mail van een jongen die zich Iemand-Niemand noemt. Ze mag alles aan hem vragen: welke meiden ze moet vermijden, wie haar vrienden zouden kunnen worden en waarom ze beter geen vega-burgers uit de kantine kan eten.

Al snel wordt Iemand-Niemand Jessies reddingsboei. Maar wie op school is toch deze mysterieuze jongen?

Heb jij na het lezen van dit artikel één of meerdere boeken op je TBR gezet?
Zo ja, laat het me weten in een reactie. Dat zou ik erg leuk vinden 😊

Ben je opzoek naar nog meer boekentips? Deze vind je hier.

 

 

4 gedachtes over “YA Standalone – Top 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s