Recensie: Ik niet op jou – Sally Thorne

Auteur: Sally Thorne
Uitgever: Harpercollins
Prijs: €17,99
Waardering: ⭐⭐⭐⭐

Ik niet op jou is een boek die meteen op mijn To Be Read lijstje kwam te staan toen ik deze voorbij zag komen. Het klonk namelijk als een heerlijk zomers verhaal met personages die aan elkaar gewaagd zijn. Benieuwd wat ik ervan vond? Ik vertel het je vandaag!

Waar gaat Ik niet op jou over?
Lucy Hutton en Joshua Templeman hebben een bloedhekel aan elkaar. Het vervelende is echter dat ze de hele dag tegenover elkaar zitten, als assistenten van de twee CEO’s van een uitgeverij.

Lucy vindt Joshua stijf, onuitstaanbaar en overdreven knap, eh… humorloos. Joshua is iedere dag weer verbijsterd over Lucy’s ongeschikte kledingkeuze en eigenzinnige gedrag.

Beiden laten geen gelegenheid voorbijgaan om elkaar op stang te jagen met een heel arsenaal aan subtiele en minder subtiele (en oké, best kinderachtige) spelletjes. Dit wordt al bijna werkroutine, tot ze allebei hun zinnen hebben gezet op dezelfde promotie. Dan barst de strijd pas echt los!

Toen ik de achterkant van Ik niet op jou las deed het mij in eerste instantie denken aan het boek: Ik wil niet voor je vallen van Christina Lauren. Eenmaal begonnen in Ik niet op jou kwam ik erachter dat Lucy en Joshua elkaar al vanaf de eerste kennismaking niet mogen. Deze ‘haat’ heeft niets te maken met de promotie waar ze allebei op azen. Al is dit natuurlijk wel een reden om elkaar nog net iets meer te gaan haten.

Lucy en Joshua hebben vanaf het begin van het boek een heerlijke vibe samen. Je voelt de energie tussen deze personages gewoon knetteren, daardoor word je geprikkeld om verder te lezen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen enkel moment een hekel aan Joshua heb gehad, ookal gedraagt hij zich af en toe echt als een klootzak. Hij heeft iets mysterieus waardoor je hem ontzettend graag beter wil leren kennen.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Lucy. Zij is een ontzettend lief personage die altijd voor andere klaarstaat, hierdoor is ze erg geliefd bij haar collega’s. Joshua is haar complete tegenpool. Omdat hij geen blad voor zijn mond neemt, zijn mensen in het bedrijf bang voor hem. Toch maakt het hem niet uit wat mensen van hem denken. Hier kan Lucy nog wat van leren, omdat ze door haar lieve gedrag vaak zelf moet overwerken. Door het overwerken heeft ze nauwelijks tijd om een sociaal leven op te bouwen.

Sally Thorne weet twee personages te creëren die onbewust erg goed bij elkaar passen. Zoals Lucy zo mooi zegt: ‘Iemand haten lijkt ongemakkelijk veel op verliefd zijn op die persoon.’ De spanning die tussen Lucy en Joshua hangt is dan ook voelbaar in het gehele boek.

Ik niet op jou is lichtelijk voorspelbaar, desondanks heb ik van elk hoofdstuk genoten. De personages zijn perfect omschreven en de chemie tussen de personages zorgt ervoor dat je het boek in één avond wil uitlezen.

Bestel Ik niet op jou via Bol.com

BEDANKT HARPERCOLLINS VOOR HET RECENSIE EXEMPLAAR.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s