Filmrecensie: Five Feet Apart

film

Vorige week kreeg ik een super leuk e-mailtje van Uitgeverij Volt of ik het leuk zou vinden om bij de première van Five Feet Apart aanwezig te zijn. En of ik dit leuk zou vinden!! Zoals jullie (inmiddels) weten ben ik ontzettend enthousiast over het boek (Nederlandse titel) Vijf stappen van jou. Dus ik kon niet wachten op de verfilming! De première was afgelopen woensdag. Benieuwd wat ik van de film vond? Lees dan gauw verder.

Waar gaat de film Five Feet Apart over?
Hoe zou liefde voelen als je elkaar niet zou mogen aanraken? Five Feet Apart vertelt het verhaal van Stella (Haley Lu Richardson) en Will (Cole Sprouse), twee jongeren die weigeren om toe te geven aan de hindernissen die hen scheiden.

Stella Grant (Haley Lu Richardson) is een typisch meisje van zeventien… Ze is verslaafd aan haar laptop en ze is dol op haar beste vriendinnen. Maar in tegenstelling tot de meeste andere tieners brengt Stella een groot deel van haar tijd door in het ziekenhuis als cystic fibrosis-patiënte. Haar leven zit vol met routines, regels en zelfdiscipline – die allemaal op de proef gesteld worden als ze de ongelofelijk charmante medepatiënt Will Newman (Cole Sprouse) ontmoet.

Ze flirten al snel met elkaar, maar vanwege infectie-gevaar moeten zij een veilige afstand tussen elkaar bewaren. Als hun band sterker wordt, groeit ook de drang om de regels te negeren. Wills onwil om zich strikt te houden aan zijn behandeling maakt het nog gecompliceerder. Stella inspireert Will gaandeweg om alles uit het leven te halen, maar kan zij uiteindelijk de persoon van wie zij houdt redden als ze hem niet eens mag aanraken?

Een boekverfilming blijft spannend, vooral als je het boek geweldig vind. Óf je bent er weg van, óf het is een grote teleurstelling. Een middenweg is er vaak niet. Het boek Vijf stappen van jou wist mij te raken en ik hoopte dat de verfilming dit ook zou doen.

Haley Lu Richardson en Cole Sprouse spelen de hoofdrollen in Five Feet Apart, en dit doen ze geweldig. Ze weten hun rol overtuigend te brengen waardoor je met ze meeleeft. Het mooie was dat deze momenten ook voelbaar waren in de bioscoop. Soms hoorde je mensen hardop ‘o nee’ zeggen of je hoorde verpakkingen van zakdoekjes ritselen (tip: je hebt zakdoekjes nodig!). Poe is de beste vriend van Stella, deze rol wordt vertolkt door Moises Arias. Samen met Will en Stella is hij een van mijn favoriete karakters. Poe is zo aandoenlijk dat hij al gauw je hart weet te stelen in de verfilming van Five Feet Apart.

Tijdens de film heb ik gelachen, gehuild en veel over de ziekte CF geleerd. Door de film kreeg je een goed beeld wat CF inhoudt én dat komt binnen. Voor het boek en de film wist ik hier zelf vrij weinig vanaf. Wat ik fijn vond, was dat er ook humor verwerkt was in de film. Hierdoor werd de film af en toe wat luchtiger gemaakt, zonder dit aspect zou het een zware film zijn geworden. Five Feet Apart verteld een realistisch verhaal die mensen hopelijk ook aan het nadenken zet.

Wauw, wauw, wauw, wat een prachtige verfilming. Zoals ik al had verwacht heb ik het niet droog kunnen houden. Het boek vond ik al geweldig en de film heeft dit alleen nog maar versterkt. Wat een schitterende verfilming!

Heb ik jou nu nieuwsgierig gemaakt naar de film Five Feet Apart? Houd dan mijn Instagram in de gaten. Er komt namelijk een toffe actie aan! 

Bedankt Uitgeverij Volt dat ik bij de première aanwezig mocht zijn.

5 gedachtes over “Filmrecensie: Five Feet Apart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s