Top 7 feelgood/roman

Vandaag deel ik mijn top 7 feelgood/roman boeken met jullie. Nieuwsgierig welke boeken er in mijn top 7 staan?

Afbeeldingsresultaat voor hou je mond

Ik denk dat de meeste van jullie inmiddels wel weten dat ik een groot fan ben van Sophie Kinsella. Hou je mond! is dan ook een van mijn favorieten van haar. Als ik een lees dipje heb of ik heb gewoonweg mijn dag niet. Laat mij dan dit boek lezen, want van dit boek word ik áltijd blij!

Samenvatting
Emma heeft, zoals alle jonge vrouwen ter wereld, een paar geheimpjes. Voor haar ouders, haar vriend, haar collega’s. Zo werd ze ontmaagd in de logeerkamer terwijl haar ouders een film zaten te kijken en ze vindt haar vriend Connor een beetje op Ken lijken. Die van Barbie en Ken. Ze geeft de plant van haar irritante collega sinaasappelsap – bijna dagelijks – en haar string doet pijn. Emma is altijd nerveus als ze moet vliegen. Daarom vertelt ze al haar geheimen zomaar aan een aardige vreemde man die naast haar in het vliegtuig zit. Tenminste, Emma denkt dat het een vreemde is. Want wanneer ze de volgende dag op haar werk komt…

_______________________

Afbeeldingsresultaat voor het leven is te kort om cakejes te glazuren
Het is een poosje geleden dat ik Het leven is te kort om cakejes te glazuren las. Ik heb dit boek voor het eerst gelezen toen ik hem leende uit de bibliotheek, maar ik kwam het boek later ergens tegen op een marktje en kocht hem meteen. Hij verdiende een plekje in mijn boekenkast en daarom komt hij ook in deze top 7.

Samenvatting:
Alice heeft een vaste baan bij een platenmaatschappij in Londen, ze woont samen met de degelijke Stephen en houdt heel erg van schoonmaken. Op een maandagochtend krijgt Alice van haar nieuwe baas een droombaan aangeboden. In New York! Ze moet de ooit succesvolle popzanger Wyatt Brown zo gek zien te krijgen een nieuw album op te nemen. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ten eerste durft Alice niet te vliegen. Ten tweede blijkt Wyatt helemaal niet in New York te wonen maar op een ranch in een uithoek van Ohio. En ten derde wil hij nooit, maar dan ook nooit meer zingen. Alice kan die onaardige Wyatt niet uitstaan. Ze wil meteen weer terug naar huis. Maar dan gaat het stormen in Ohio…

_______________________

Het staat op mijn lijstje heb ik gevonden in de kringloop. Ik vind het altijd leuk om op deze manier nieuwe schrijvers te ontdekken. En met deze vondst was ik heel erg blij. Het is even geleden dat ik dit boek heb gelezen, maar ik wil hem erg graag herlezen.

Samenvatting:
June Parker werkt in Los Angeles bij een agentschap dat carpoolen promoot. Ze is dol op haar baan en haar appartement in Santa Monica. Maar haar leven verandert op slag als ze betrokken raakt bij een auto-ongeluk en haar passagier, Marissa, de klap niet overleeft. In haar spullen vindt June een lijstje: 20 dingen die ik wil doen voor mijn 25ste. Hoewel ze elkaar eigenlijk nauwelijks kenden, voelt June zich geroepen om het lijstje voor Marissa af te maken. Terwijl ze de opdrachten afwerkt – die variëren van inspirerend tot schier onmogelijk – leert ze meer over haar eigen leven dan ze ooit had durven dromen…

_______________________

De Magische Datum

De magische datum is een van mijn favorieten boeken. Waarom? Dit boek heb ik gekregen van mijn zus toen ik eindexamen deed op de middelbare school. Om tussen de examens door te kunnen ontspannen. En dit boek is ge-wel-dig! Dit boek heeft dan ook een speciaal plekje in mijn boekenkast.

Samenvatting:
De zeventienjarige Rose en Sage Baker zijn een eeneiige tweeling naast wie Paris en Nicky Hilton verbleken. Ze zwemmen in het geld en verslijten hun vriendjes sneller dan hun Prada’s en Pucci’s. Eigenlijk hebben ze maar één probleem: ze dreigen hun enorme erfenis te verspelen als ze niet heel snel tot de universiteit worden toegelaten.
Dan verschijnt de perfectionistische Megan Simms op het toneel. Ze is eenentwintig, heeft een gigantische studieschuld, een serieuze vriend op geitenwollensokken en nul gevoel voor mode. Ze wordt aangenomen om de meiden bijles te geven, voor het fikse bedrag van vijfenzeventigduizend dollar, dat zal worden uitgekeerd als de tweeling tot de universiteit wordt toegelaten – en alleen dan. Als de meiden Megan zien, besluiten ze dat een make-over veel urgenter is dan welk toelatingsexamen dan ook. Megan stemt toe, in de hoop het vertrouwen van de tweeling te winnen – en slaat vervolgens volledig door. Maar de magische datum komt verraderlijk snel dichterbij!

_______________________


19% kans op geluk heb ik recent gelezen. Ik hoopte dat het een luchtige feelgood zou zijn. Maar dit boek was boven verwachting goed. Als je houdt van een heerlijk boek waar je om kan lachen dan moet je deze echt lezen!

Samenvatting:
19% kans op geluk is een grappige en romantische feelgoodroman over alleenstaande moeder Ava die met haar dochter Cléo een overzichtelijk leven leidt. Maar van de ene op de andere dag raakt haar zo vertrouwde en gestructureerde leventje overhoop. Op haar werk vindt een overname plaats, ze dreigt zelfs haar baan te verliezen en tot overmaat van ramp, komt haar ex Thijs weer thuis wonen. Alsof dat nog niet genoeg is raakt ze met dank aan haar beste vriendinnen verzeild in de wereld van het online daten, waar ze niets van blijkt te begrijpen. Maar Ava zou Ava niet zijn als ze er op geheel eigen wijze toch iets van probeert te maken. Of dat lukt is nog maar de vraag, hilarisch is het in ieder geval.

_______________________

De uitnodiging

Ook de uitnodiging ligt op de stapel om te herlezen. Deze vond ik ooit in de afprijs bak bij de supermarkt. Ook een gevalletje nieuwe schrijver ontdekken wat goed uitpakte! Ik heb inmiddels door dit boek nog meer boeken van Sheila gekocht, maar deze vind ik tot nu het leukst.

Samenvatting
Darcey heeft niets te klagen. Het gaat prima met haar carrière, ze heeft een prachtig appartement in het centrum van Dublin en haar kledingkast hangt vol met dure designerspullen. Oké, er is op dit moment geen Mr. Right in haar leven maar er zijn genoeg bewonderaars. Waarom krijgt Darcey dan de rillingen van een onverwachte uitnodiging om een huwelijk bij te wonen? Omdat de bruid ooit haar allerbeste vriendin Nieve was. En de bruidegom? Aidan. De man die Darcey dumpte voor Nieve. Zal Darcey het verraad van haar vriendin kunnen vergeven? Of gaat ze het feest flink verpesten?

_______________________


Een jaar met jou komt op mijn lijstje van favorieten van 2018.  Een emotioneel verhaal die je met moeite kan wegleggen en die nog door je hoofd blijft spoken als je hem uit hebt.  Geloof me deze moet je lezen.

Samenvatting
Hij heeft een geheim, zij staat voor een onmogelijke keuze en ze hebben maar één jaar samen. De Amerikaanse Ella volgt haar droom: een jaar studeren aan de universiteit van Oxford, in Engeland. Na dat jaar zal ze aan de slag gaan voor het campagneteam van de eerste vrouwelijke presidentskandidaat van de Verenigde Staten. Tot die tijd dompelt ze zich onder in de Engelse cultuur en literatuur.
Maar haar jaar verloopt anders dan verwacht. Haar poëziedocent Jamie blijkt zeer aantrekkelijk, ook al blijft hij afstandelijk. Ze worden friends with benefits; Ella is immers maar een jaar in het land. Langzaam ontdekt Ella echter dat Jamie een groot geheim bij zich draagt, een geheim dat hun relatie – en Ella’s toekomst – volledig zal veranderen. Als het einde van het universiteitsjaar nadert, staat Ella voor de onmogelijke keuze: blijft ze of gaat ze terug? Een onvergetelijke roman over een vastberaden jonge vrouw, een onweerstaanbare man en de liefde die hen onherroepelijk zal veranderen.

_______________________

Heb jij boeken uit deze top 7 gelezen?
Ben je opzoek naar nog meer boekentips? Deze vind je hier.

 

2 gedachtes over “Top 7 feelgood/roman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s